NAKON ŠTO JE IME DJEČAKA ABDULAHA IZOSTAVLJENO: Direktor Kros RTS-a izvinio se zbog "tehničke greške" na utrci

Roditelji Abdulaha Šehovića su ranije kazali kako ovo nije slučajna greška, nego namjerna, ali su nakon izvinjenja direktora istaknuli da su zahvalni na objašnjenju i očekuju da će se greška ispraviti u duhu fer igre

  • Regija

  • Prije 2h  

  • 1

Direktor i osnivač Kros RTS-a Stevan Kovačević kazao je da je došlo do nenamjerne, tehničke greške na utrci, na kojoj je izostavljeno ime dječaka Abdulaha Šehovića iz Novog Pazara iako je trijumfovao u konkurenciji za učenike prvih razreda.

Na Krosu RTS-a u Leskovcu, dječak Abdulah Šehović iz Novog Pazara osvojio je prvo mjesto u utrci za učenike prvih razreda na 500 metara. Međutim, uprkos tome što je primio medalju i diplomu, njegovo ime je izostavljeno prilikom službenog proglašenja pobjednika, što je izazvalo zabrinutost i nedoumice među prisutnima.

Redakcija portala Sandžak Danas stupila je u kontakt sa Stevanom Kovačevićem, direktorom i osnivačem Kros RTS-a, koji je pojasnio da je došlo do tehničke greške tokom organizacije te se izvinio dječaku i njegovim roditeljima, a najavio je da će ih i posjetiti prilikom dolaska u Novi Pazar.

"Radi se o tehničkom propustu, a ne o namjernom isključenju. RTS i organizatori Krosa se zalažu za fer odnos prema svim takmičarima, bez obzira na porijeklo. Iskreno se izvinjavam Abdulahu i njegovoj porodici“, izjavio je Kovačević.

Kovačević je objasnio da su korišteni bijeli i crveni listići za djecu koja nisu članovi klubova i za djecu koja jesu, što je izazvalo zabunu prilikom rangiranja. Zbog ove tehničke greške, Abdulah Šehović je izostavljen sa pobjedničkog postolja.

Stevan Kovačević je naglasio da se radi o nenamjernoj grešci i izrazio žaljenje zbog nesporazuma. Kovačević je također pozvao uredništvo RTS-a da ispravi prilog i uključi tačne informacije o pobjednicima.

Roditelji Abdulaha Šehovića su ranije kazali kako ovo nije slučajna greška, nego namjerna, ali su nakon izvinjenja direktora istaknuli da su zahvalni na objašnjenju i očekuju da će se greška ispraviti u duhu fer igre i međusobnog poštovanja.

"Abdulah je zasluženo osvojio prvo mjesto, i važno je da se to prizna. Vjerujemo da je došlo do nenamjerne greške i cijenimo što je Stevan Kovačević preuzeo odgovornost", izjavili su roditelji.

Inače, atletičari iz Novog Pazara su osvojili devet pobjeda na istom takmičenju i niko od njih nije izostavljen, što potvrđuje da nije riječ o namjernoj grešci, napravljenoj iz nacionalnih ili vjerskih razloga.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...