TAJNI SIN KRALJA CHARLESA I CAMILLE IZNENADA SE POJAVIO: Tvrdi da je njihovo prvo dijete i pretenduje na prijestolje (FOTO)

Gospodin Dorante-Day je govorio o svojoj frustraciji nakon godina javnog i privatnog preklinjanja kraljevske porodice da prizna njegovo mjesto u svojoj porodici.

  • Show

  • Prije 2h  Prije 2h

  • 0

Kraljevske službe sigurnosti su ovog vikenda u stanju pripravnosti da zaštite kralja Charlesa i kraljicu Camillu od Australijanca koji tvrdi da je njihovo tajno dijete.

Rođen u Britaniji Simon Charles Dorante-Day (58) uvjeren je da je on njihov vanbračni sin koji je ubrzo nakon rođenja dat na usvajanje i primljen od strane osoblja Kraljevske palate.

On je godinama zahtjevao DNK test da bi dokazao svoju tvrdnju - ali je sada stavljen na listu za nadzor sigurnosti nakon upozorenja da bi mogao da preuzme stvari u svoje ruke.

Kada je najavljena turneja Charlesa i Camille, gospodin Dorante-Day je nagovijestio plan da se suoči sa kraljevskim parom nakon što stignu u Sidnej u petak uvečer.

"Šta ću ovog puta", Dorante-Day je rekao u maju.

Sada su stručnjaci za blisku zaštitu potvrdili da će Australijanca pomno pratiti kraljevski tjelohranitelji dok su kralj i kraljica u zemlji.

"Vjerovatno postoji oko 20 imena na toj listi za posmatranje", rekao je jedan stručnjak za zaštitu koji ne može biti imenovan iz sigurnosnih razloga.

"I sigurno će svako ko pravi buku javno biti od velikog interesa. Pretrage u pozadini će već biti obavljene za sva imena koja imaju i standard je da se vrše psihološke procjene na osnovu bilo kakvih krivičnih presuda i društvenih medija.

Gospodin Dorante-Day je usvojen kada je imao oko osam mjeseci u augustu 1966. u Portsmouthu na južnoj obali Engleske, kada je Camilla imala 18, a Charles 17 godina.

Otac devetoro djece tvrdi da je njegova usvojena baka, koja je radila za kraljicu, pomogla u organizovanju promjene i njegovog novog života kao kraljevskog izopćenika. Sada želi da istina izađe na vidjelo kako bi mogao da zauzme Williamovo mjesto kao nasljednika britanskog prijestola i da postane novi princ od Walesa.

 alt

Tajni sin Camille i Charlesa (Foto: Facebook Printscreen/Simon Charles Dorante-Day)

Ali kraljevski čuvari će obavijestiti policiju i ASIO da ga drže daleko od Charlesa i Camille dok je u Australiji.

Kraljevski par slijeće u Sidney u petak uvečer gdje će provesti vikend prije putovanja u Canberru u ponedjeljak, prije nego što će se vratiti u Sidney prije nego što u srijedu napuste Australiju.

Kraljevski zaštitni odred će imati zadatak da drži gospodina Dorante-Daya podalje od njih oboje tokom cijelog putovanja.

"Policija ima ovlaštenje da izda obavještenje svakome ko smatra da treba", rekao je čuvar sa 30-godišnjim iskustvom u zaštiti zvjezdanih i visokih dostojanstvenika.

„Psihološki izvještaj bi utvrdio da li je to već bilo neophodno. Oni uzimaju u obzir sve, uključujući ljutnju koju osoba može imati prema njima, a također će paziti na uznemireno ponašanje.“

Gospodin Dorante-Day je govorio o svojoj frustraciji nakon godina javnog i privatnog preklinjanja kraljevske porodice da prizna njegovo mjesto u svojoj porodici.

Odbio je da gleda krunisanje kralja 2023. i rekao da ima „boljih stvari da uradi“.

Tada je dodao: 'Vi znate istinu - i stojite tamo i prihvatate da budete imenovani kralj, znajući istinu.'

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...