SRĐAN MILIVOJEVIĆ ZA "SB" DIREKTNO IZ GORNJIH NEDELJICA: "Aleksandar Vučić je politiku 100 muslimana za jednog Srbina zamijenio politikom sto Srba za..."

(...) jednu tonu litija. 

  • Regija

  • Prije 12h  Prije 12h

U Preljini i Gornjim Nedeljicama u Srbiji jučer je organizovana blokada puteva, a nakon što je tamošnja SNS-ova vlast odbila da usvoji zakon o trajnoj zabrani iskopavanja litija i bora.

Kako su i najavili, opozicioni zastupnici u Skupštini Srbije pružili su podršku građanima na obje blokade, kako u Loznici, tako i u Preljini.

LITIJUMSKA GROZNICA

Na blokadi u Gornjim Nedeljicama bili su su Srđan Milivojević, Dragana Rakić, Zoran Lutovac..., a u Preljini Aleksandar Jovanović Ćuta i Miroslav Aleksić

"Slobodoljubivi, ponosni i dostojanstveni građani Gornjih Nedeljica, blokirali su magistralni put Loznica - Valjevo u rejonu Gornjih Nedeljica, šaljući jasnu poruku Aleksandru Vučiću, vođi Rio Tinto koalicije, da neće kopati.

 

Srđan Milivojević - u sredini, u Gornjim Nedeljicama jučer (Foto: Screenshot)

Građani Gornjih Nedeljica nisu spremni da umru da bi na vlasti preživeo i opstao mafijaški režim Aleksandra Vučića. Mi ne nameravamo da našoj deci kažemo vi ćete deco živeti dvadeset godina kraće da bi Aleksandar Vučić uzeo svoju litijumsku proviziju. Vučića dobrano trese litijumska groznica, dok Aleksandar Vulin stvara srpski svet na litijumski pogon", kaže za "Slobodnu Bosnu" Srđan Milivojević, zastupnik Demokratske stranke u Skupštini Srbije.

BITKA GENERACIJE

Kaže i da su tokom blokade građani poslali poruku da neće odustati i da ih režimski represivni aparat u Srbiji neće uplašiti.

"Uprkos brojnim policijskim snagama, veliki broj građana je izašo na blokadu. Aleksandar Vučić je poslao svoje propagandiste i provokatore koji se lažno izdaju za novinare da isceniraju bilo kakav incident, ali im to nije pošlo za rukom. Srbija ne pristaje da živi u vremenu u kome je mrak pink boje.

Zahvaljujući retkim objektivnim medijima, društvenim mrežama i inostranim medijima,  svet je video sa kakvom upornošću i snagom se bore građani Srbije za svoje Ustavom garantovano pravo da žive u zdravoj životnoj sredini.

Ja sam pripadao generaciji koja je živela u vreme u kom su rudari i pregaoci dočekali da se nađu na novčanicama. Rudari ovog doba će završiti na poternicama. Aleksandar Vučić je politiku 100 muslimana za jednog Srbina zamenio politikom sto Srba za jednu tonu litijuma. I jedna i druga politika su dramatično pogubne i tragično pogrešne.

Mi ovu bitku naše generacije ne možemo i ne smemo da izgubimo. Nećete kopati odjekivaće Srbijom do konačne pobede", veli naš sagovornik.

Blokade su počele u 14 sati i trajale su jedan sat.

(Dino Bajramović)  

trenutak ...