MIOKOVIĆ SAZVAO SJEDNICU PARLAMENTA: Hoće li biti uvedena neradna nedjelja u Federaciji BiH?

Većina drugih zakona je u formi nacrta, a jedan od njih i zakon o zaštiti prijavilaca nepravilnosti u FBiH

  • Vijesti

  • Prije 4h  

  • 0

Predsjedavajući Dragan Mioković sazvao je za 22. i 23. oktobar redovnu 14. sjednicu u aktuelnom mandatu Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

U najavljenom dnevnom redu je mnoštvo zakona, među njima i prijedlog za uvođenje neradnog dana nedjeljom za radnike u trgovini.

Većina drugih zakona je u formi nacrta, a jedan od njih i zakon o zaštiti prijavilaca nepravilnosti u FBiH.

Nacrt je utvrdila ljetos i Parlamentu predložila Federalna vlada najavljujući učinkovit sistem zaštite osoba koje prijavljuju nepravilnosti iz domena povrede javnog interesa uključujući koruptivne radnje, kršenje ljudskih prava, kao i zloupotrebu službenih ovlasti ili službenog položaja.

Među ostalim mnogobrojnim najavljenim tačkama dnevnog reda 14. sjednice Predstavničkog doma su i predloženo dodatno zaduženje Federacije BiH kod Evropske banke za obnovu i razvoj radi izgradnje tramvajske pruge u Kantonu Sarajevo 'Ilidža - Hrasnica'. Krajnji dužnik u ovom kreditu, ukoliko ga odobri Federalni parlament, bio bi Kanton Sarajevo.

U najavljenom dnevnom redu navedene sjednice je također imenovanje generalnog revizora i zamjenika u Uredu za reviziju institucija Federacije BiH.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...