POTPUNI PREOKRET NA LOKALNIM IZBORIMA: Kraj priče u Bugojnu, nova drama u Žepču...

Lucija Pavlović (HDZ) osvojila je 69 glasova.

  • Vijesti

  • Prije 2h  Prije 2h

  • 0

Edin Mašić, kandidat Trojke, je novi načelnik Bugojna.

Kako je objavio CIK, iz inostranstva 23 glasa su pripala Mašiću, 34 kandidatu SDA Mirzi Idrizoviću.

Lucija Pavlović (HDZ) osvojila je 69 glasova.

Edin Mašić ima ukupno 6.182 glasa, a Mirza Idrizović 6.154.

Centralna izborna komisija (CIK BiH) objavila je nove rezultate za lokalne izbore u Žepču.

Naime, došlo je do promjene i trenutno je u vodstvu Mato Zovko iz HDZ-a sa 4.931, a drugi je Suvad Hadžić iz SDA sa 16 glasova manje, 4.915.

Trećeplasirani je Andrej Kajić iz Hrvatskog demokratskog saveza sa 2.742.

Naime, CIK BIH je objavio rezultate do sada prebrojanih glasova koji su došli poštom. Od 350 prebrojanih glasova iz inostranstva Hadžić je dobio 56, Zovko 196, a Kajić 98.

alt

Povećana je i prednost Stjepana Duje (HDZ BiH) u odnosu na protukandidate u Novom Travniku. Također, u Vukosavlju Zekerijah Bahić ima malu prednost ispred protukandidata.

Lokalni izbori u većini gradova i općina u bosni i Hercegovini održani su 6. listopada, a zbog razornih poplava i klizišta odgođeni su i održani jučer u Konjicu, Fojnici, Kreševu i Kiseljaku. Lokalni izbori u prirodnom nesrećom najteže pogođenoj općini Jablanica bit će održani naknadno.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...