TEK ŠTO SE VRATIO IZ HRVATSKE: Čović se u Mostaru sastao sa Julianom Reillyjem

Čović je naglasio da Ujedinjeno Kraljevstvo ostaje važan partner za BiH.

  • Vijesti

  • Prije 4h  Prije 4h

  • 0

Dragan Čović, predsjedavajući Doma naroda PS BiH i predsjednik HDZ-a BiH te HNS-a, objavio je na platformi X (bivši Twitter) da se jutros u Mostaru sastao s ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva u BiH, Julianom Reillyjem.

Razgovarali su o ključnim temama za Bosnu i Hercegovinu, uključujući ishod lokalnih izbora, potrebu za stabilnim političkim dijalogom i hitnu implementaciju reformi povezanih s EU-om, otkrio je Čović na svom Twitter profilu. 

Čović je naglasio da Ujedinjeno Kraljevstvo ostaje važan partner za BiH.

Zadovoljan HDZ-ovim, a nezadovoljan Trojkinim rezultatima na izborima

Podsjećamo, Čović je jučer boravio u Šibeniku na Općem saboru HDZ-a Hrvatske.

Tamo je poručio da postoji dosta problema kada je u pitanju vlast u BiH.

"Pogotovo kad je u pitanju bošnjački i srpski narod. I tu je njihov narod vrlo jasno odgovorio. Nažalost, Trojka koja je zajedno s nama u ime bošnjačkog naroda nije baš na pravi način praćena na ovim lokalnim izborima, kod srpskog naroda je to malo drugačije. Mi smo tu da budemo na središtu između jednih i drugih, da predvodimo EU put u BiH", rekao je Čović.

Izrazio je na kraju nadu da će tokom naredne godine biti izmijenjen Izborni zakon.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...