NAKON ODGOVORA SOA-e: Andrej Plenković od Zorana Milanovića očekuje ili da podnese ostavku ili da...

(...) uputi izvinjenje.

  • Regija

  • Prije 13h  Prije 13h

  • 0

Hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u ponedjeljak da nakon odgovora SOA-e očekuje da ostavke odmah podnesi ili se ispričaju predsjednik RH Zoran Milanović i niz drugih aktera za koje je rekao da bacaju blato i vrijeđaju Hrvatsku demokratsku zajednicu i Vladu.

"Sada kada je SOA rekla to što je rekla očekujemo odmah ostavke Milanovića, Hajdaša Dončića i drugih aktera koji bacaju blato na HDZ i Vladu. Neka odmah daju ostavke ili da nam se ispričaju i da to nikada više ne spominju", rekao je Plenković nakon konstituirajuće sjednice Predsjedništva HDZ-a, prenosi Fena.

Naglasio je da nitko nije rekao da opozicija koristi saborski Odbor ne bi li zlorabila Sigurnosno-obavještajnu agenciju (SOA) za svoje političke potrebe.

"No, kad su razotkrili difamacije, uvrede, laži, optužbe i kada je SOA-a rekla da nema takvih saznanja, onda smo prvo doživjeli histeričnu reakciju bivšeg predsjednika, to je ovaj Milanović, koji nije kao predsjednik na funkciji već sedam mjeseci jer kada je došao na odbor SDP-a, prestao je biti predsjednik", kazao je hrvatski premijer.

Ustvrdio je da su sadašnji trenuci ključni za hrvatsku političku scenu, za hrvatsku državu i za hrvatsku međunarodnu reputaciju.

"Imamo tipa koji iz nama nepoznatih razloga ili vodi politiku korisnog ruskog idiota ili vodi politiku nekoga koji ima nekakav afektivan odnos prema Rusiji kao agresor u ovom trenutku protiv Ukrajine i nema neki motiv da to radi", rekao je Plenković, ustvrdivši da su posljedice njegove politike razorne za hrvatsku međunarodnu reputaciju.

Milanovića je prozvao za pokušaj državnog udara uoči parlamentarnih izbora, ali i za pokušaj udara na Ustavni sud RH.

"Po njemu su suci Ustavnog suda glupani. Oni su istrošeni kuhinjski elementi i stajske muhe. Dakle, udar na parlamentarnu demokraciju, udar na Ustavni sud", kazao je hrvatski premijer. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...