TADIĆ GLUMI PRAVNOG EKSPERTA: "Državna imovina nije u nadležnosti Parlamenta BiH nego entiteta!"

Na sjednici Predsjedništva BiH preglasana je članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović jer su Željko Komšić i Denis Bećirović glasali za Prijedlog zakona o državnoj imovini.

  • Politika

  • Prije 2h  

  • 2

Predsjedništvo BiH ne može predlagati Parlamentarnoj skupštini BiH zakone koje nisu u njenoj nadležnosti, a zakon o imovini nema nikakve veze sa nadležnostima BiH, izjavio je u Јutarnjem programu pravnik Ognjen Tadić.

"Sa pravnog stanovišta ovo je jedan pucanj u prazno, a sa političkog on može da ima svoja obrazloženja koja idu od toga da se radi o dvojici sebičnih ljudi koji žele da politiku ppodrede u potpunosti sebi i da sada Bećirović krene u predizbornu kampanju za sljedeće izbore, kada je pitanju funkcija člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda pa mu treba neka tema, ili kada je u pitanju Komšić - prosto njegovo nastojanje da i dalje djeluje destruktivno po političke odnose BiH ometajući bilo kakvu mogućnost dogovora, razgovora, implementacije Dejtonskog mirovnog sporazuma, do toga da možemo da kažemo da se radi o nekakvom pritisku ili želji nekoga ko želi da sprovede ovakvu odluku, pa to nanovo otvara kao temu", rekao je Tadić. 

Tadić je naglasio da "nadležnost za donošenje imovinskih zakona imaju isključivo entiteti - Republika Srpska i Federacija BiH".

Na sjednici Predsjedništva BiH preglasana je članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović jer su Željko Komšić i Denis Bećirović glasali za Prijedlog zakona o državnoj imovini.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...