OSUMNJIČENA ZA VEZE S NARKO KARTELOM: Influenserica Adna Helić oglasila se nakon puštanja iz pritvora

Helić je uhapšena u ponedjeljak te je puštena nakon ispitivanja

  • Show

  • 25. Apr. 2024  25. Apr. 2024

  • 2

Influenserica Adna Helić, koja je privedena u sklopu akcije "Black Tie 2" u Sarajevu, puštena je na slobodu.

Podsjetimo, Helić je uhapšena u ponedjeljak te je puštena nakon ispitivanja. Sud BiH je za Adnu Helić donio mjere zabrane nakon ročišta.

Helić se danas oglasila na društvenim mrežama.

     View this post on Instagram           

A post shared by Adna Helić (@adnahelic)

Influenserica je uz fotografiju iz Beča objavila poruku:

“Najveća snaga koju čovjek može da nosi sa sobom je čista savjest”.

Adna Helić je inače osumnjičena da je sarađivala sa narkokartelom "Tito i Dino". Tužilaštvo tvrdi na osnovu komunikacije putem Sky aplikacije između šefa međunarodnog narkokartela "Tito i Dino" Edina Gačanina i bivšeg policijskog službenika Specijalne policijske jedinice Dženisa Kadrića, a koja se odnosi na prenošenje 200.000 eura iz Dubaija u BiH, spominje se da će novac prenijeti "izvjesna ženska osoba".

U spomenutoj prepisci se navodi kako će toj osobi za tu uslugu biti plaćeno 6-7 posto od vrijednosti novca koji prenosi.

Operativna saznanja Tužilaštva BiH ukazuju da upravo influenserica Helić već duži vremenski period prenosi novac za narkokartel Gačanina.

Tužilaštvo, također, raspolaže podacima i da je Helić odmah nakon hapšenja Dženisa Kadrića otputovala u Dubai odakle se vratila nakon desetak dana, a kada joj je advokat potvrdio da nije predmet istrage.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...