NEVJEROVATNO, ALI ISTINITO: Radar „uhvatio“ vozačicu u Italiji, tvrde da je vozila 700 na sat, a tek kazna…

Policijski radar u Anconi izmjerio je brzinu od rekordna 703 kilometra na sat, koju je, navodno, postigla jedna Italijanka svojim Ford Focusom.

  • Šareni svijet

  • 20. Jul. 2020  20. Jul. 2020

  • 0

Kako piše austrijski "Kronen Zeitung", prenoseći pisanje italijanskog portala "Autopassionati", vozačica je uhvaćena u mjestu Offagna u području u kojem je maksimalna dozvoljena brzina 70 kilometara na sata.

Nadležne vlasti, pak, nisu preispitale kako je moguće da je žena upravljala automobilom pri brzini koju dostižu putnički avioni te su joj napisale kaznu u iznosu od 850 eura. Na ovaj bizarni događaj putem društvenih mreža je ukazao bivši gradski vijećnik Giovanni Strologo, koji je od vlasti zatražio da još jednom preispita utemeljenost kazne za prebrzu vožnju.

Italijanski automobilistički portali izvijestili su da je rekordna brzina izmjerena zbog neispravnosti policijske kamere te da najbrži Ford Focus maksimalno može 'potegnuti' 250 kilometara na sat.

Na kazni se jasno vidi da je izmjerena brzina od 703 kilometra na sat.

Prema zakonima koji vrijede na italijanskim saobraćajnicama, najviša brzina kretanja iznosi 150 kilometara na sat i moguće ju je ostvariti na autocestama, i to na dijelovima sa tri saobraćajne trake i gdje postoji sistem za nadzor brzine. Na ostalim dijelovima autocesta dozvoljena je maksimalna brzina od 130 kilometara na sat, dok u slučaju kiše vrijedi ograničenje od 110 kilometara na sat.  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...