DRAMA U ZRAKU: Putnicima krv tekla iz ušiju iz nosova, oglasila se aviokompanija...

Savezna uprava za zrakoplovstvo rekla je da će istražiti događaj.

  • Šareni svijet

  • 18. Sep. 2024  

  • 0

Putnici na letu Delta Air Linesa oporavljaju se nakon problema s tlakom u putničkoj kabini na letu iz Salt Lake Cityja za Portland u SAD-u nakon što su nekolicini krvarile uši i nosovi, piše CNN.

"Iskreno se izvinjavamo klijentima na njihovom iskustvu na letu 1203 15. septembra", stoji u saopćenju glasnogovornika Delte.

Nakon slijetanja u Salt Lake City putnici leta 1203 smješteni su u drugi zrakoplov. Tehničari Delte riješili su problem s tlakom u zrakoplovu, rekli su iz aviokompanije, a zrakoplov je ponovno počeo letjeti sljedeći dan.

"Zvučalo je kao da mi uho ključa, a onda sam osjetila krv"

Jedna putnica Jaci Purser rekla je za CNN da se osjećala kao da ju je neko ubo nožem u uho. "Čula sam kako izlazi malo zraka, a onda je zvučalo je kao da mi uho ključa. Dodirnula sam ga i osjetila krv", rekla je Purser.

Purser, koja je bila na poslovnom putu, rekla je da su njezini kolege i drugi putnici također imali slične probleme.

"Svi su se hvatali za uši, ljudima su krvarili i nosovi", rekla je.

Nije trebalo dugo da putnici primijete da nešto nije u redu na letu, rekla je putnica Caryn Allen za CNN-ovu podružnicu KSL.

"Pogledala sam svog muža, a on je imao obje ruke preko ušiju. Pogledala sam iza sebe i tamo je bio gospodin koji je imao jako krvav nos, a ljudi su mu pokušavali pomoći."

Nije bilo ozbiljnih ozljeda, ali medicinsko osoblje zbrinulo je deset osoba. 

Savezna uprava za zrakoplovstvo rekla je da će istražiti događaj.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...