U UKC-u TUZLA OTVOREN ČETVRTI COVID-ODJEL: "Sporo praznimo bolnice..."

"... klinička slika brzo se razvija."

  • Hronika

  • 19. Apr. 2021  19. Apr. 2021

  • 0

U Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla otvorena je četvrta Covid-bolnica pri Klinici za psihijatriju, koja je počela s radom tokom proteklog vikenda, potvrdio je za Fenu direktor UKC-a Tuzla Vahid Jusufović.

Pojasnio je da je ovaj Covid-odjel namijenjen pacijentima sa psihijatrijskom patologijom, gdje moraju biti i pod kontrolom psihijatra.

Novi Covid-odjel ranije je pripremljen, a trenutno je u njemu hospitalizirano osam pacijenata.

Prema riječima Jusufovića, u UKC-u Tuzla trenutno je hospitalizirano 250 Covid-19 pacijenata, a većina njih ima težu kliničku sliku.

"Sporo ide proces liječenja, klinička slika se brzo razvija, sporo praznimo bolnice, kliničke slike pacijenata ne dozvoljavaju otpuštanje pacijenata na kućno liječenje", ističe Jusufović.

Upitan kakvo je stanje na području TK kada je epidemiološka situacija u pitanju, kazao je da je stanje ozbiljno, ali nije alarmantno, navodeći da se tuzlanski UKC ranije pripremio da odgovori novonastaloj situaciji.

Trenutno je kod 23 zaposlenika UKC-a potvrđena infekcija Covid-19, a Jusufović smatra da taj broj nije zabrinjavajući imajući u vidu raniji period.

Mišljenja je da je smanjen broj inficiranog osoblja zahvaljujući vakcinaciji.

"Vakcinisali smo više od 1.700 osoblja prvom dozom vakcine i očigledno su vidljivi rezultati", navodi Jusufović.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...