RATNE IGRE NA GRANICI: Rusija upozorava da NATO i Ukrajina nastavljaju...

Rusko ministarstvo vanjskih poslova saopćilo je u srijedu da Ukrajina i NATO nastavljaju vojne pripreme te ih je pozvalo da se suzdrže od akcija koje bi mogle dovesti do eskalacije tenzija, izvijestila je ruska agencija RIA.

  • Svijet

  • 21. Apr. 2021  21. Apr. 2021

  • 0

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski pozvao je u utorak svog ruskog kolegu Vladimira Putina da se sastane s njim u regiji Donbas za razgovore o okončanju tamošnjeg sukoba i ublažavanju napetosti između susjeda, javlja Reuters.

Rusija nagomilava više od 120.000 vojnika kod ukrajinskih granica, izjavio je u utorak ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba, pozivajući na nove zapadne ekonomske sankcije protiv Moskve.

- Ruski vojnici nastavljaju da pristižu u blizinu naših granica na jugoistoku, istoku i na jugu. Za otprilke sedmicu dana očekuje se da njihov ukupni broj iznosi oko 120.000 vojnika - izjavio je Kuleba na online konferenciji za novinare sa međunarodnim medijima.

- To ne znači da će oni prestati gomilati svoje snage kada dostignu tu brojku - kazao je šef ukrajinske diplomatije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...