DOBRA VIJEST: "Lufthansa" od danas iz Sarajeva leti za Frankfurt, ovo su detalji...

Uspostavom ovih letova za Sarajevo, "Lufthansa grupacija" će svojim putnicima širom svijeta ponuditi bolje veze s Bosnom i Hercegovinom.

  • Ekonomija

  • 03. Maj 2021  03. Maj 2021

  • 2

Danas je "Lufthansa" obavila prvi let na relaciji Frankfurt – Sarajevo – Frankfurt. Riječ je o povezanosti glavnog grada BiH s glavnim čvorištem "Lufthanse" u Njemačkoj.

Kao nastavak kontinuiranih napora da se zadovolje potrebe i zahtjevi za putovanja avionom, uprkos raznim ograničenjima putovanja koja su trenutno na snazi, "Lufthansa" je danas uspostavila redovnu liniju Sarajevo - Frankfurt, kažu iz Pres-službe Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

"Ova respektabilna kompanija će na ovoj relaciji, u maju mjesecu, letjeti do četiri puta sedmično avionom tipa Airbus A319. Već od juna tekuće godine planirano je do sedam letova sedmično", kaže se u saopćenju.

Istaknuli su da će, uspostavom ovih letova za Sarajevo, "Lufthansa grupacija" svojim putnicima širom svijeta ponuditi bolje veze s Bosnom i Hercegovinom.

"Bitno je napomenuti da LH grupacija na ovaj način dopunjuje već postojeće veze 'Austrian Airlinesa' za Sarajevo iz Beča, ali istovremeno nudi mogućnost putnicima iz Bosne i Hercegovine da iskoriste sve prednosti svjetske mreže 'Lufthansa grupacije'. Zbog negativnih efekata prouzrokovanih pandemijom koronavirusa, pogotovo u sektoru avijacije, sve aviokompanije svakodnevno preispituju poslovne aktivnosti i prilagođavaju ih aktuelnoj situaciji", ističu.

Svjesni te činjenice, ali i zahtjeva i očekivanja korisnika usluga, Međunarodni aerodrom Sarajevo kontinuirano poduzima aktivnosti u pravcu da se aviooperacije održe, prošire i povećaju, što važi i za letove "Lufthansa grupacije".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...