LUFTHANSA OBUSTAVILA LETOVE ZA TEL AVIV, OGLASIO SE LIBANSKI MINISTAR: "Izraelu su dani odbrojani..."

Lufthansa je objavila da su uvedene promjene na letovima za Izrael i Iran nakon što su pejdžeri detonirani u Libanu.

  • Evropa

  • 18. Sep. 2024  

  • 4

Njemačka aviokompanija Lufthansa obustavila je letove za Izrael i Iran do 19. septembra nakon eksplozije pejdžera u Libanu.

Lufthansa je objavila da su uvedene promjene na letovima za Izrael i Iran nakon što su pejdžeri detonirani u Libanu.

Saopćeno je da su letovi za Tel Aviv i Teheran obustavljeni odmah do 19. septembra zbog kratkoročne promjene sigurnosne situacije.

Podsjećajući da Lufthansa nudi besplatnu promjenu rezervacije ili mogućnost otkazivanja putnicima pogođenim obustavom letova, njemačka kompanija je dodala da i dalje pomno prati situaciju i da će nastaviti s procjenom situacije u narednim danima.

Najmanje devet osoba, uključujući jedno dijete, poginulo je u utorak u masovnoj eksploziji pejdžera u različitim područjima Libana, potvrdio je u utorak navečer libanski ministar zdravstva Firas al-Abyad.

Dodao je da je povrijeđeno oko 2.800 ljudi, uključujući 200 koji su u kritičnom stanju.

Hezbollah je potvrdio da su najmanje dva njihova člana poginula, a mnogi povrijeđeni u masovnoj eksploziji i krivi Izrael za napad, obećavajući "pravednu osvetu iz neočekivanih strana".

Ministarstvo zdravstva Libana ranije je pozvalo sve građane koji posjeduju pejdžer komunikacione uređaje da ih odmah odbace.

Libanski ministar kulture Mohamad Wisam Al-Mortad oglasio se jutros na društvenim mrežama.  

"U našoj borbi s izraelskim neprijateljem postoje dvije istine: da je njegovo zlo bezgranično i da naša pobjeda nedvojbeno dolazi. Ono što je Izrael učinio pruža dokaz njegovog neprijateljstva prema čovječanstvu. Izraelu su dani odbrojani. Neka se Bog smiluje šehidima, izliječi ranjene i utješi srca.”

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...