OD STEVANDIĆA NIŠTA BOLJE NIJE OČEKIVATI: “Ne može samo jedan narod u BiH imati dan žalosti”

Prema njegovim riječima, uz svo uvažavanje i pijetet za grozne zločine u Srebrenici, Srbi ne mogu prihvatiti da srpske žrtve budu neravnopravne.

  • Društvo

  • 08. Jul. 2021  

  • 3

Predsjedavajući Kluba Srba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Stevandić izjavio je da su u proteklom ratu u BiH procentualno svi narodi skoro jednako stradali, te da ne može samo jedan narod imati dan žalosti.

Stevandić je, reagujući na inicijativu ministrice vanjskih poslova poslova u Vijeću ministara Bisere Turković da 11. jul bude proglašen danom žalosti u BiH, Srni rekao da u proteklom ratu nije ginuo samo jedan narod, pa da samo on dobije dan žalosti.

On je dodao da je prvo potrebno nekoliko godina obilježavati pogrome i zločine nad Srbima, pa da se tek onda može razgovarati o prijedlogu Bisere Turković.

“Ako su sve suze iste i sve žrtve ravnopravne, a procentualno je svaki narod u BiH jednako postradao, onda se moraju uvažavati žrtve svih naroda u BiH. Mi Srbi se i dalje borimo za ravnopravnost, ne samo Republike Srpske, već i svojih mrtvih”, poručio je Stevandić, piše Srna.

Prema njegovim riječima, uz svo uvažavanje i pijetet za grozne zločine u Srebrenici, Srbi ne mogu prihvatiti da srpske žrtve budu neravnopravne.

Ministrica vanjskih poslova poslova BiH Bisera Turković uputila je inicijativu predsjedavajućem Vijeća ministara Zoranu Tegeltiji da 11. jul bude proglašen danom žalosti u BiH, te istakla da će Ministarstvo na čijem je čelu uputiti instrukciju svim diplomatsko-konzularnim predstavništvima i misijama BiH u svijetu da obilježe 11. juli spuštanjem zastava na pola koplja, te upoznaju zemlje prijema o razlozima za takvo postupanje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...