ŠAROVIĆ NI SLOVA O OSNIVAČIMA – PRESUĐENIM RATNIM ZLOČINCIMA: „Srpska demokratska stranka je preteča Republike Srpske, utemeljitelj ideje o njenom nastanku…“

On je kazao da je „kad je bilo najteže upravo su pod barjakom i grbom Srpske demokratske stranke branjeni sloboda i opstanak srpskog naroda u Bosni i Hercegovini“.

  • Mini market

  • 12. Jul. 2021  

  • 1

- Srpska demokratska stranka je preteča Republike Srpske, utemeljitelj ideje o njenom nastanku, ujedinitelj srpskog naroda zapadno od Drine, lučonoša ideje o slobodi srpskog naroda i idejni tvorac političkog organizovanja Srba u najtežim trenucima za srpski narod“, kazao je danas predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović, povodom 31. godine od postanka te stranke.

„Istorija je danas, 31 godinu od osnivanja SDS-a, čvrsto i neraskidivo vezala Srpsku demokratsku stranku i Republiku Srpsku a ideje i ime Srpske demokratske stranke duboko uklesala u temelje Republike Srpske. Politička stremljenja i hrabrost osnivača Srpske demokratske stranke sačuvali su srpski narod u BiH od sudbine koju su naši sunarodnici doživjeli u Кrajini ili na Кosovu“, kazao je Šarović.

On je kazao da je „kad je bilo najteže upravo su pod barjakom i grbom Srpske demokratske stranke branjeni sloboda i opstanak srpskog naroda u Bosni i Hercegovini“.

„I danas kao i prije 31 godinu Republika Srpska je naše najveće zavještanje. Drugačiji su izazovi ali naša predanost Republici Srpskoj je jednaka kao i prije 31 godinu. Svih ovih godina Srpska demokratska stranka je dijelila sudbinu svoga naroda i upravo je u tome
recept naše snage i političkog trajanja“,  naglasio je Šarović.

Predsjednik SDS je poručio da danas svi politički i društevni autoriteti kao i srpski narod, Srpskoj demokratskoj stranci daju priznanje i počast na sve urađeno u ovih 31 godinu.

„Svih ovih godina Srpska demokratska stranka je ostala i srpska i demokratska. U svim izazovima teškim za naš narod uvijek smo bili snaga pomoći, uvijek na strani svog, srpskog naroda. S druge strane, demokratski kapaciteti i demokratska stremljenja koje Srpska demokratska stranka pojeduje i njeguje u svom radu svih ovih godina, nešto je čime bi se mogle podičiti i političke partije daleko razvijenijih demokratije nego što je Republika Srpska“, rekao je Šarović.

Srpska demokratska stranka nastala je prije 31 godinu u Sarajevu, nakon što su bile formirane Stranka demokratske akcije i Hrvatske demokratske zajednice u BiH.

Osnivačka skupština održana je u sarajevskoj Skenderiji, a prvi predsjednik je bio presuđeni ratni zločinac Radovan Karadžić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...