UKRAJINSKI MINISTAR VANJSKIH POSLOVA U SJEDIŠTU NATO SAVEZA: "Moja agenda je vrlo jednostavna. Tražimo samo tri stvari..."

Kazao je i da što spase više gradova i sela, to će biti manje zločina kao što je onaj u Buči.

  • Svijet

  • 07. Apr. 2022  07. Apr. 2022

  • 0

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba boravi u Bruxellesu na razgovorima sa NATO saveznicima. Na press konferenciji s glavnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom rekao je kako je njegova agenda jako jednostavna.

"Moja agenda je vrlo jednostavna. Ima samo tri stavke. To je oružje, oružje i oružje."

"Znamo kako pobijediti, ali bez održivih i dovoljnih zaliha svih oružja koje traži Ukrajina, ove pobjede će biti popraćene ogromnim žrtvama", kazao je.

Što više oružja dobijemo i što prije stigne u Ukrajinu, to će više ljudskih života biti spašeno, rekao je.

Kazao je i da što spase više gradova i sela, to će biti manje zločina kao što je onaj u Buči.

"Možda zvuči čudno, ali danas oružje služi u svrhu mira", zaključio je. Rekao je da su Ukrajini potrebni avioni, vozila i sistemi protuzračne odbrane.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...