NEVJEROVATNA ŽIVOTNA PRIČA NOVOG REPREZENTATIVCA ITALIJE: Donedavno je radio kao zidar i stolar, prodavao robu na tržnici, a sinoć je debitirao u dresu sa državnim grbom...

Vikendima je igrao za Verbaniju u petoj talijanskoj ligi, ali je postajao sve bolji pa je 2020. prešao u trećeligaša Pro Patriju.

  • Sport

  • 12. Jun. 2022  

  • 0

Nogometne reprezentacije Engleske i Italije odigrale su sinoć u Wolverhamptonu 0:0 u susretu 3. kola skupine 3 Lige nacija A. Italija je ovim bodom zadržala prvo mjesto na tabeli dok je njezin protivnik iz finala Europskog prvenstva na zadnjemu mjestu sa samo dva osvojena boda.

Obje momčadi igrale su u izmijenjenim sastavima, a prvu utakmicu u karijeri za talijansku reprezentaciju odigrao je novi Juventusov stoper Federico Gatti. On je dobio svih 90 minuta, upisao je i žuti karton, a nastup za reprezentaciju nova je epizoda u nevjerovatnom serijalu koji bi se mogao snimiti o njegovom životu.

Bivši 23-godišnji stoper Frosinonea prije četiri godine bio je miljama daleko od ozbiljnog nogometa. Radio je kao zidar i stolar, a kad bi stigao, prodavao je robu na tržnici. Vikendima je igrao za Verbaniju u petoj talijanskoj ligi, ali je postajao sve bolji pa je 2020. prešao u trećeligaša Pro Patriju.

Juventus ga kupio za 5.5 miliona eura

U Pro Patriji je bio među najboljim igralčima lige pa ga je prošlog ljeta za 150.000 eura kupio Frosinone iz Serie B. Ondje je odigrao sjajnu polusezonu i zapeo je za oko Juventusu, koji ga je u januaru odlučio kupiti za 5.5 miliona eura i ostaviti ga na posudbi u Frosinoneu do kraja sezone.

Odigrao je odlično, a Frosinone je ostao bez doigravanja za Serie A zbog lošijeg međusobnog omjera s Perugiom. No Gatti će ipak sljedeće sezone igrati u najjačem rangu talijanskog nogometa jer mu posudba završava, a budući da Giorgio Chiellini odlazi, mogao bi imati mjesta u početnoj postavi.

Na sve to uoči Lige nacija stigao mu je poziv Roberta Mancinija koji ga je uvrstio u reprezentaciju za četiri utakmice tog natjecanja i Gatti je baš protiv Engleza dobio priliku, i odigrao svih 90 minuta susreta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...