OSVRT SELEKTORA O DEBAKLU RUKOMETAŠA: Još smo u fazi stvaranja sistema igre

BiH kvalifikacije nastavlja u martu naredne godine kada nas očekuju dva odlučujuća duela sa selekcijom Kosova, a Smajlagić poručuje da je za BiH svaka utakmica bitna.

  • Sport

  • 16. Okt. 2022  

  • 0

Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Irfan Smajlagić nije bio zadovoljan nakon poraza njegove selekcije od Crne Gore (36:25) u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a nakon utakmice je rekao da je naš tim još u fazi stvaranja sistema igre.

 "Svakim danom su drugačije reakcije kod igrača. Koliko god analizirali i pripremali se. U jednom trenutku dođemo u situaciju da se napuni dvorana i da igramo protiv rivala koji je bolji od nas, a onda slijedi pad. To je više mentalno. To je proces koji moramo proći. Kada gubite 10 razlike, onda su igrači opušteni. Meni treba da su opušteni kod 0:0. Tražimo sebe i tražimo način funkcionisanja", rekao je Smajlagić za BHT1.

BiH kvalifikacije nastavlja u martu naredne godine kada nas očekuju dva odlučujuća duela sa selekcijom Kosova, a Smajlagić poručuje da je za BiH svaka utakmica bitna.

"Žao mi je što nismo imali više vremena odigrati nekoliko prijateljskih utakmica. U proteklih sedam dana igrači su dobili puno informacija. Imali smo puno treninga, a nismo imali period da se to slegne. Uz sve to igrali smo protiv ekipa koje su odlične. To je jedna škola", dodao je Smajlagić.

Podsjetimo, nakon prva dva kola Slovenija i Crna Gora imaju po dvije pobjede, dok Kosovo i BiH imaju po dva poraza.

Na prvenstvo će se plasirati po dvije najbolje ekipe iz grupe te četiri najbolje trećeplasirane selekcije iz osam grupa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...