OTKRIO RAZLOG KATASTROFALNIH REZULTATA NA PRIPREMAMA: Selektor Zmajeva najavio Evropsko prvenstvo (VIDEO)

Smajlagić je govorio o lošim partijama selekcije na Yellow kupu u Švicarskoj gdje su Zmajevi doživjeli tri poraza.

  • Sport

  • 09. Jan. 2024  

  • 0

Selektor rukometne reprezentacije BiH Irfan Smajlagić najavio je nastup na Evropskom prvenstvu koje starta sutra u Njemačkoj.

Smajlagić je govorio o lošim partijama selekcije na Yellow kupu u Švicarskoj gdje su Zmajevi doživjeli tri poraza.

“Konačni spisak je još uvijek otvoren i diktiraju ga mnoge okolnosti od povreda i bolesti igrača. Svaki igrač koji je bio u jednom dijelu priprema, može se računati na njega. Mislim da smo u Sarajevu imali prenaporan mikro-ciklus za pojedine igrače. Međutim, da bi se napunuli energijom i da bi mogli parirati u ove tri utakmice na EP-u, morali smo podići taj intenzitet rada. Yellow Cup je pokazao da smo energetski u deficitu i da moramo praviti što veći broj rotacija kako bi izdržali ritam koji zahtjeva Evropsko prvenstvo”, rekao je selektor i dodao:

“Mislim da smo se u prethodna dva-tri dana regenirisali i da će biti puno bolje na početku turnira. Naša igra nije bila bajna na turniru, ali to nam nije ni bio cilj, već smo se fokusirali na utakmicu protiv Švedske.”

Bh. rukometaši će nastupati u grupi E, sa Švedskom, Nizozemskom i Gruzijom. Prvi meč naših rukometaša na programu u četvrtak protiv Švedske.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...