SENZACIJA SE NIJE DESILA: "Miami Heat" slavio u sedmoj utakmici protiv "Boston Celticsa" i plasirao se u veliko finale NBA lige

Prva utakmicu "Miami Heata" protiv "Denver Nuggetsa" igra se za tri dana u Denveru.

  • Sport

  • 30. Maj 2023  

  • 0

Čudo se ipak nije dogodilo: ekipa "Miami Heata" pobijedila je u sedmoj utakmici "Boston Celticse" u gostima sa 103-84, postala prvak Istočne konferencije NBA Lige i plasirala u veliko finale protiv "Denver Nuggetsa"! Do pobjede ih je ponovo vodio sjajni Jimmy Butler, koji je na kraju utakmice proglašen za najboljeg košarkaša doigravanja u Istočnoj konferenciji.

Butler je ubacio 28 poena, imao 7 skokova i 6 asistencija. Izvanredan je bio i Caleb Martin sa 26 poena i 10 skokova.

"Boston Celticsi" su imali prednost samo na početku prve četvrtine, ali kada su je izgubili do kraja utakmice rezultatski zaostatak je samo rastao. Tome je doprinijela i rana povreda najboljeg košarkaša Jasona Tatuma, koji je nakon izvrtanja gležnja na početku utakmice do kraja igrao hramljući i uz ogromne napore. Domaćini su igrali loše i neefikasno i samo se Jaylen Brown sa 18 poena i 8 skokova donekle izdvajao od suigrača. Tatum je imao za njega skromnih 14 poena i 11 skokova.

"Miami" je u doigravanje ušao sa osme pozicije i ovo je prvi put da je neka ekipa koja je u play offu bila taka loše rangirana ušla u veliko finale nakon što je to 1999. uspjelo "New York Knicksima".

Prva utakmicu "Miami Heata" protiv "Denver Nuggetsa" igra se za tri dana u Denveru.

(SB) 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...