PUTIN NE OPRAŠTA IZDAJNICIMA: Jevgenij Prigožin bi mogao biti likvidiran u Bjelorusiji...

Kremlj je rekao da će kaznene prijave protiv šefa Wagnera biti odbačene, a ni njegove trupe neće biti procesuirane.

  • Svijet

  • 25. Jun. 2023  

  • 2

Šef zloglasne grupe Wagner Jevgenij Prigožin mogao bi biti likvidiran u Bjelorusiji, piše CNN.

Prema tvrdnjama stručnjaka, Putin ne oprašta izdajicama. I sve dok Prigožin ima podršku, on je prijetnja, bez obzira gdje se nalazio.

alt

Podsjetimo, šef zloglasne grupe Wagner Jevgenij Prigožin izveo je svoje plaćenike iz južnog ruskog grada Rostov na Donu, nakon što je postigao dogovor o okončanju subotnje kratkotrajne oružane pobune.

Na fotografijama se vidi kako se Prigožin smiješi i pruža ruku kako bi pozdravio svoje simpatizere dok napušta grad, dok su njegovi vojnici ulazili u kamione kako bi se vratili u svoje baze.

Prema dogovoru postignutom uz posredovanje bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka, Prigožin je pristao okončati pobunu i otići u egzil.

Kremlj je rekao da će kaznene prijave protiv šefa Wagnera biti odbačene, a ni njegove trupe neće biti procesuirane.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...