PRIGOŽIN SE NAKRATKO VRATIO U MOSKVU: Šef zloglasne grupe Wagner još uvijek pregovara...

U međuvremenu, Rusija je objavila vlastima Sirije, Centalnoafričke Republike i Malija da je preuzela kontrolu nad Wagnerom, piše The Wall Street Journal.

  • Svijet

  • 29. Jun. 2023  

  • 1

Pregovori oko okončanja oružane pobune grupe Wagner možda još uvijek traju, izvijestio je Institut za proučavanje rata (ISW). Podsjetimo, šef zloglasne plaćeničke grupe Jevgenij Prigožin otišao je u utorak u egzil u susjednu Bjelorusiju nakon što je Rusija objavila da ga neće optužiti za pobunu.

Bjeloruska grupa Projekt Hajun analizirala je podatke o letovima od utorka i utvrdila da je zrakoplov povezan s Prigožinom vjerovatno poletio iz Bjelorusije za Moskvu, a zatim odletio u Sankt-Peterburg, piše Sky News.

"Postoji mogućnost da se Prigožin nakratko vratio u Rusiju"

Ruski vojni bloger Igor Girkin stoga smatra da se Prigožin vratio u Rusiju kako bi razgovarao s visoko pozicioniranim dužnosnicima. S tim teorijama se slaže i Institut za proučavanje rata (ISW), koji je saopćio kako ruske vlasti i Prigožin vjerovatno još uvijek pregovaraju o pojedinostima sporazuma. 

"ISW ne može neovisno potvrditi je li se Prigožin doista vratio u Rusiju ni pojedinosti o navodnom posjetu. No postoji mogućnost da se Prigožin nakratko vratio u Rusiju kako bi razradio detalje sporazuma koji je dogovorio bjeloruski diktator Aleksandar Lukašenko", navodi ISW. 

U međuvremenu, Rusija je objavila vlastima Sirije, Centalnoafričke Republike i Malija da je preuzela kontrolu nad Wagnerom, piše The Wall Street Journal.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...