URGENTNO OBRAĆANJE UKRAJINSKOG PREDSJEDNIKA: „Okupatori su postavili predmete koji izgledaju kao eksploziv u nuklearnu elektranu…“

-Nažalost, nije bilo pravovremene i široke reakcije na teroristički napad na hidroelektranu Kakhovka. A to može potaknuti Kremlj na novo zlo, kazao je Zelenski.

  • Evropa

  • 05. Jul. 2023  05. Jul. 2023

  • 2

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski upozorio je u noćnom obraćanju na informacije koje stižu od strane ukrajinske obavještajne službe.

-Okupatori su postavili predmete koji izgledaju kao eksploziv u Nuklearnu elektranu Zapirižja. Sada cijeli svijet mora shvatiti da opća sigurnost u potpunosti ovisi o globalnoj pažnji na akcije okupatora u postrojenju. Rusija mora biti jasno svjesna: svijet vidi kakve scenarije pripremaju teroristi i svijet je spreman reagirati. Radijacija je prijetnja svima u svijetu, a nuklearna elektrana mora biti u potpunosti zaštićena od bilo kakvih incidenata radijacije.

Različite nacije svijeta imaju vlastitu inteligenciju i druge sposobnosti kako bi tačno znale šta se događa i ko je kriv. Sada imamo informaciju naše obavještajne službe da je ruska vojska na krov nekoliko energetskih jedinica nuklearne elektrane Zaporižja postavila predmete koji izgledaju kao eksploziv. Vjerovatno radi simulacije udara na postrojenje.

Možda imaju neki drugi scenarij. Ali u svakom slučaju, svijet vidi - i ne može ne vidjeti! - da je jedini izvor opasnosti za nuklearnu elektranu u Zaporižju Rusija i niko drugi. Nažalost, nije bilo pravovremene i široke reakcije na teroristički napad na hidroelektranu Kakhovka. A to može potaknuti Kremlj na novo zlo. Odgovornost je svih na svijetu da to zaustave. Niko ne može stajati po strani, jer radijacija nikoga ne ostavlja iza sebe“, poručio je u noćnom obraćanju predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...