BJESNI BRUTALNI RAT NA BLISKOM ISTOKU: Siloviti izraelski napadi na Gazu, serija eksplozija kod bolnice, oglasio se Hamas –„Netanyahu i njegova poražena vojska neće moći postići…“

Opseg proširene izraelske aktivnosti bio je nejasan, ali su dva američka dužnosnika rekla za CBS News da se čini da je to početak kopnene invazije.

  • Vijesti

  • 28. Okt. 2023  28. Okt. 2023

  • 0

Izrael je pokrenuo kopnenu ofenzivu u Pojasu Gaze, izjavio je jordanski ministar vanjskih poslova Aiman Safadi.

"Izrael je upravo pokrenuo kopneni rat protiv Gaze", napisao je Safadi na X-u, bivšem Twitteru.

"Rezultat će biti humanitarna katastrofa epskih razmjera u godinama koje dolaze."

Izraelska vojska objavila je u petak navečer da će proširiti svoje kopnene operacije u Pojasu Gaze protiv Hamasa.

Još jedna snimka koja prikazuje napade IDF-a u blizini indonezijske bolnice u Gazi.

Oglasio se Hamas: „Brigade Al-Qassama i sve palestinske snage otpora potpuno su spremne suprotstaviti se agresiji punom snagom i osujetiti upade.

Izraelska neprijateljska eskalacija njegovih užasnih masakra i genocidnog rata, pod okriljem mraka, protiv domova bespomoćnih ljudi u Pojasu Gaze, sa svim vrstama barbarskog bombardiranja na kopnu, moru iu zraku, pravi je izraz njegovog krajnjeg neuspjeha u ostvarivanju svojih agresivnih ciljeva. Netanyahu i njegova poražena vojska neće moći postići nikakvo vojno postignuće, a eskalacija terorizma, masakra i rata protiv civila i domova od strane neprijateljske vojske samo je dokaz bankrota, a ne dokaz snage.

Namjera okupacije da intenzivira svoj agresivni ratni stroj, u međuvremenu, nakon prekida komunikacija i interneta, a prije toga struje, vode, hrane, lijekova i goriva, u svjetlu podrške Washingtona i nekih zapadnih prijestolnica, je punopravni ratni zločin, poručili su iz Hamasa.

Opseg proširene izraelske aktivnosti bio je nejasan, ali su dva američka dužnosnika rekla za CBS News da se čini da je to početak kopnene invazije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...