BJESNI RAT NA BLISKOM ISTOKU: Brigade Al-Qassam napale Tel Aviv, najmanje 20 poginulih u izraelskom napadu na Gazu...

Sirene su se oglasile na raznim lokacijama.

  • Svijet

  • 01. Jan. 2024  

  • 0

Rat u Gazi ušao je u novu godinu u ponedjeljak, kada je Hamas ispalio salvu raketa na Izrael baš u trenutku kada je sat otkucao ponoć, a najmanje 20 ljudi ubijeno je tokom noći u izraelskim napadima na palestinsku teritoriju.

Brigade Al-Qassam, oružano krilo palestinske grupe Hamas, ispalile su rano u ponedjeljak veliki broj raketa iz Pojasa Gaze prema izraelskom gradu Tel Avivu i njegovim okolnim područjima.

Izraelski vojni radio javio je da su rakete ciljale i gradove Rishon Lezion, Lod, Ramlu, Bnei Brak i Sderot, kao i jevrejsko naselje Modi'in Ilit u centralnom dijelu okupirane Zapadne obale.

Sirene su se oglasile na raznim lokacijama.

Brigade Al-Qassam potvrdile su na svom Telegram nalogu da su bombardovale Tel Aviv i njegova predgrađa.

“Brigade Al-Qassam bombarduju grad Tel Aviv i njegova predgrađa raketama M90 kao odgovor na cionističke masakre civila”, navode iz ove grupe.

Za sada nema informacija o smrtnim slučajevima, povrijeđenima ili šteti uzrokovanoj raketama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...