NOĆ BILA DRAMATIČNA: Poplave na sjeveru Italije, evakuisano najmanje 1.000 osoba

Najmanje 800 stanovnika u oblasti Ravene i skoro 200 u pokrajini Bolonja provelo je noć u skloništima, školama i sportskim centrima, jer su se lokalne rijeke izlile.

  • Svijet

  • Prije 8h  

  • 0

Oko hiljadu stanovnika evakuisano je u sjevernoj italijanskoj regiji Emilia-Romagna, nakon što su je tokom noći pogodile obilne kiše i jake poplave, javljaju lokalni mediji.

Rijeke su poplavile u tri pokrajine regije Ravenna, Bolonja i Faenza.

Lokalni gradonačelnici zatražili su od ljudi da ostanu na gornjim spratovima ili napuste svoje kuće.

Najmanje 800 stanovnika u oblasti Ravene i skoro 200 u pokrajini Bolonja provelo je noć u skloništima, školama i sportskim centrima, jer su se lokalne rijeke izlile.

Škole zatvorene

Željeznički saobraćaj je obustavljen, a škole su zatvorene širom pogođenih područja. Stanovnicima je savjetovano da izbjegavaju putovanja i da rade od kuće, gdje je to moguće.

Područje Faenza se upravo oporavljalo od razornih poplava koje su pogodile regiju Emilia-Romagna u maju 2023. godine, a u kojima je poginulo 17 osoba. Tada je pričinjena i materijalna šteta od oko milijardu eura.

"Noć je bila dramatična", rekao je gradonačelnik Faenze Massimo Isola za državnu TV Rainews.

Nekoliko zemalja centralne i istočne Evrope su posljednjih dana zahvaćene teškim poplavama, uključujući Austriju, Češku, Poljsku i Rumuniju. Poginulo je više od 20 osoba.

(AA)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...