SAOPŠTIO PREDSJEDNIK SINDIKATA RADNIKA U ZDRAVSTVU: Vlada KS izglasala povećanje neto satnice za...

(...) zdravstvene radnike.

  • Društvo

  • Prije 8h  Prije 8h

  • 0

Vlada KS je izglasala povećanje neto satnice od 3,40, saopštio je predsjednik Sindikata radnika u zdravstvu Senad Sadiković.

Iako to nije kako su prvobitno tražili, da satnica bude 3,70, kažu da je svako povećanje dobro, kao i to da su za dvije godine četiri puta povećali plate.

Šator pred zgradom Vlade ostaje, kako je rekao, dok ne potpišu zaključke Vlade.

Sindikat radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo danas je u centru grada organizovao protestnu šetnju sa zahtjevom Vladi KS da poveća neto satnicu na 3,70 KM. Protestnoj šetnji prisustvovalo je više od hiljadu zdravstvenih radnika, prenosi BHRT.

Prethodno je predsjednik Sindikata izjavio da im je Vlada KS ponudila satnicu od 3,25 KM i očekivao je da se "nađu na sredini, u korist i jedne i druge strane".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...