EKIPE SU NOSILE CRNE TRAKE OKO RUKE: Bayern deklasirao Hoffenheima u utakmici prepunoj emocija (FOTO, VIDEO)

Beckenbauerov transparent je krasio centralni krug prije početka udarca, a obje ekipe nosile su crne trake oko ruke.

  • Sport

  • 12. Jan. 2024  

  • 0

Utakmicom između šampiona Bayerna i Hoffenheima nastavljeno je prvenstvo Bundeslige poslije tronedjeljne pauze. U premijernom meču 17. kola Bavarci su pred svojim navijačima ostvarili očekivanu pobjedu.

Utakmica na Allianz areni završena je rezultatom 3:0 (1:0). Bayern je od prvog minuta imao inicijativu, dominirao na terenu, ali je u prvih 45 minuta postigao samo jedan gol.

Igrao se 18. minut, Leroy Sane je na desnoj strani dodao loptu do Jamala Musiale, mladi as minhenskog tima šutirao je snažno i pogodio suprotnu stativu, od koje se lopta odbila i završila u mreži gostiju – 1:0.

Hoffenheim je u rasponu od samo dva minuta propustio dvije velike prilike za izjednačenje. I kako to biva u fudbalu, ubrzo je uslijedila kazna: u 70. minutu poslije akcije Sanea drugi gol na meču postigao je Musiala. Ukupno peti ove sezone u Bundesligi.

Konačan rezultat postavio je Harry Kane u 90. minutu.

Bayern sad ima 41 bod, jedan manje od vodećih „Farmaceuta“ iz Leverkusena. Oba tima su odigrala po 16 utakmica, jer Bavarci imaju meč manje u prvom dijelu sezone (zbog nevremena u Minhenu početkom decembra odložen je susret protiv Union Berlina).

U ČAST KAIZERA

Današnja utakmica bila je posvećena njemačkoj nogometni legendi Franzu Beckenbaueru, koji je preminuo prošle nedjelje u 78. godini. Među najdirljivijim trenucima bio je kada su igrači ušetali na teren uz pjesmu "Gute Freunde", koju je Kaiser snimio 1966. Beckenbauerov transparent je krasio centralni krug prije početka udarca, a obje ekipe nosile su crne trake oko ruke.

U čast svom dugogodišnjem igraču, treneru i predsjedniku, igrači Bayerna su se zagrijavali u majicama s Beckenbauerovim brojem 5. Bayern je igrao i u posebnim dresovima s natpisom "Danke Franz" na prednjoj strani. Majice, kao i oprema za zagrijavanje i trening, bit će potpisane nakon utakmice i stavljene na dražbu na aukcijskoj platformi FC Bayern Online Store 17. siječnja. Sav prihod ide u Fondaciju Franz Beckenbauer.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...