DENIS ĆORIĆ RAZOČARAN NAKON UTAKMICE U BANJOJ LUCI: Trener FK Željezničar se suzdržao pred kamerama, a pred novinarima…

Ponovno su sporne sudačke odluke obilježile utakmicu.

  • Sport

  • Prije 2h  Prije 2h

  • 0

U derbi susretu 10. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Borca su u Banjoj Luci pobijedili Željezničar sa 1:0.

Strijelac jedinog gola bio je Kvržić u 37. minuti.

Utakmica nije obilovala prilikama, iako su obje ekipe igrače napadački. Željezničar je imao veći posjed lopte, posebno u drugom dijelu, ali uprkos tome nije uspijevao doći do ozbiljnije prilike. 

Jedini pogodak na utakmici postigao je Zoran Kvržić koji je iskoristio centaršut Herrere, pobjegao svom čuvaru na drugoj stativi i sa dva metra poslao loptu u gol.

Borac se ovom pobjedom izjednačio na prvom mjestu sa Zrinjskim koji ima utakmicu manje, dok je Željezničar ostao na četvrtoj poziciji.

Ponovno su sporne sudačke odluke obilježile utakmicu. Trener gostiju odbio je komentirati utakmicu na terenu, ali je na press konfeneciji bio konkretniji.

Nakon utakmice, medijima se na press konferenciji obratio Denis Ćorić, trener Željezničara.

"Što se tiče utakmice, čestitam Borcu na zasluženoj pobjedi i želim im mnogo sreće u četvrtak u evropskom takmičenju.

Što se tiče same utakmice, deset do petnaet minuta nismo bili na nivou. Nakon toga spustili smo loptu, uzeli smo posjed.

Nećemo griješiti dušu, ali imao je Borac dvije-tri dobre situacije. Na kraju primamo gol. Drugo poluvrijeme mislim da Borac nje imao šut po golu.

Izmjene koje smo napravili unijele su živost, ali to je to. Čestitke Borcu mi se okrećemo utakmici protiv Radnika", rekao je Ćorić.

Niste bili raspoloženi da date izjavu za vlasnika TV-prava?

"Jednostavno, čestitao sam Borcu i to je to."

Navijači Željezničara vraćeni su u Sarajevo zbog saobraćajne nesreće, neka poruka za njih?

"Bili smo sigurno malo razočarani što nisu došli. Sigurno da bi nam bili vjetar u leđa i vjerujem da su duhom bili prisutni s nama.

Nadam se da će protiv Radnika kao i do sada doći. Oni su naš dvanesti igrač", rekao je Ćorić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...