SILOVITI UDARI SAVEZNIKA: Sjedinjene Američke Države i Velika Britanija izvele masovne napade na položaje Huta u Jemenu, Amerikanci prvi put izvršili udare na…

Procijenjeno je da skladište ima "naprednije konvencionalno oružje", uključujući projektile i jednosmjerne dronove.

  • Svijet

  • 23. Jan. 2024  23. Jan. 2024

  • 0

Operacija Poseidon Archer se nastavlja. SAD i Ujedinjeno Kraljevstvo sinoć su izveli dodatne napade na ciljeve Huta u Jemenu, obilježavajući osmu rundu napada američke vojske na Hute u nešto više od 10 dana.

Napali su osam mjesta, navodi se u saopćenju SAD-a i UK-a, koji su izveli napade, te Kanade, Nizozemske, Bahreina i Australije, koje su podržale napade.

Bio je to manji broj od prve zajedničke operacije 11. januara koja je pogodila više od 30 ciljeva Huta.

Udari su bili usmjereni na podzemno skladište i mjesta povezana s projektilima i zračnim nadzorom Huta. Po prvi put, SAD je također napao podzemno skladište koje su koristili Huti.

Procijenjeno je da skladište ima "naprednije konvencionalno oružje", uključujući projektile i jednosmjerne dronove.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...