NAVALNI JE JUČER BIO NA SUDU I ŠALIO SE: Evo šta je rekao sudiji i čime je navukao osmijehe na lica sudskih dužnosnika

"Poštovani suče, poslat ću vam broj mojeg privatnog računa kako biste mogli iskoristiti svoju veliku platu saveznog suca da 'zagrijete' moj račun jer mi ponestaje novca", rekao je Navalni jučer.

  • Svijet

  • 16. Feb. 2024  16. Feb. 2024

  • 0

Na TV ekranu zatočeni ruski opozicioni čelnik Aleksej Navalni, koji je umro danas u zatvoru, gledao je kroz prozor s rešetkama, smijući se i zbijajući šale o tome kako ima sve manje novca i sučevoj plaći. Četrdesetsedmogodišnjak je izgledao dobro i veseo, svjedočeći putem videoveze u četvrtak. Kamera je pokazala i sudske dužnosnike kako se smiju zajedno s njime, prenosi Hina.

Dan poslije ruska zatvorska služba objavila je da je umro nakon što se srušio i izgubio svijest u kažnjeničkoj koloniji sjeverno od Arktičkog kruga gdje je služio dugogodišnju kaznu zatvora.  "Poštovani suče, poslat ću vam broj mojeg privatnog računa kako biste mogli iskoristiti svoju veliku platu saveznog suca da 'zagrijete' moj račun jer mi ponestaje novca", rekao je.

Portal SOTA objavio je da je sudsko ročište sazvano nakon "svađe" sa zatvorskim dužnosnikom koji je Navalnom pokušao zaplijeniti hemijsku. Navalni je kasnije u četvrtak na X-u napisao da je dobio 15 dana samice, četvrti put u manje od dva mjeseca. To je bila njegova posljednja poruka.

Ruske novine Novaya Gazeta citirale su njegovu majku koja je rekla da je njen sin bio "živ, zdrav i sretan" kad ga je posljednji put vidjela 12. februara. Novaya Gazeta je izvijestila da je Ljudmila Navalna u Facebook objavi u petak napisala: "Ne želim čuti nikakvu sućut. Vidjeli smo ga u zatvoru 12. februara, na sastanku. Bio je živ, zdrav i sretan." 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...