NIŠTA VIŠE NEĆE BITI ISTO: Sjeverna Koreja prvi put priznala da posjeduje...

Kim je nadgledao je i probnu paljbu novog višecijevnog raketnog bacača kalibra 600 mm, javila je KCNA, piše Reuters.

  • Svijet

  • 13. Sep. 2024  13. Sep. 2024

  • 0

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong-un pozvao je na povećanje broja centrifuga za obogaćivanje urana kako bi se povećala nuklearna proizvodnja oružja za samoodbranu, objavili su u petak državni mediji.

Kim je uputio poziv tokom posjete Institutu za nuklearno oružje i proizvodnoj bazi nuklearnih materijala za oružje, prema Korejskoj centralnoj novinskoj agenciji (KCNA). U objavi nije objavljena lokacija objekata niti datum inspekcije.

To je prvi put da je Sjeverna Koreja javno otkrila postojanje postrojenja za obogaćivanje urana. Tokom posjete Kim je naglasio potrebu za daljnjim povećanjem broja centrifuga kako bi se eksponencijalno povećalo nuklearno oružje za samoodbranu vjerno partijskoj liniji izgradnje nuklearnih oružanih snaga.

Kim je nadgledao je i probnu paljbu novog višecijevnog raketnog bacača kalibra 600 mm, javila je KCNA, piše Reuters.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...