KOVAČEVIĆ KAO PAPAGAJ PONAVLJA ZA GAZDOM: Za šta su mu sve opet Bošnjaci krivi?

Za blokadu u radu ovog doma okrivio je delegate iz reda bošnjačkog naroda i njihovo napuštanje posljednje sjednice.

  • Politika

  • 20. Maj 2024  20. Maj 2024

  • 1

Povodom dvomjesečne blokade u funkcionisanju Doma naroda PSBiH, danas se javnosti obratio član Kluba srba u Domu naroda Radovan Kovačević. Za blokadu u radu ovog doma okrivio je delegate iz reda bošnjačkog naroda i njihovo napuštanje posljednje sjednice.

- Oni su to uradili samo zato što im se nije svidio dnevni red. Prva tačka tog dnevnog reda bio je prijedlog zakona o Ustavnom sudu BiH. Međutim, iz Kluba hrvatskog naroda je rečeno kako oni neće podržati taj zakon, tako da bi on, samo tri minute nakon usvojenog dnevnog reda, bio oboren, izjavio je Kovačević.

Ipak, smatra on, veći problem je bila druga tačka dnevnog reda.

- Nakon prijedloga zakona o Ustavnom sudu Bih trebalo se raspravljati o izmjenama Izbornog zakona. Svojim napuštanjem sjednice bošnjački delegati su onemogući da se ovo pitanje raspravi i riješi do kraja u Parlamentarnoj skupštini BiH. Istovremeno, otvorili su put da jedan ilegalac, koji se lažno predstavlja kao visoki predstavnik, Christian Schmidt, daje sebi za pravo da nameće nešto, rekao je Kovačević.

Ono što nije spomenuo je da je i SNSD pristao da učestvuje na izborima koji će se održati prema izmjenama Izbornog zakona koje je nametnuo "onaj koji nema ovlaštenje", "lažni visoki predstavnik", turista iz Njemačke", "ilegalac iz Njemačke", ili kako ga već nazivaju u SNSD-u i u satelitskim strankama. Nije Kovačević spomenuo da, koliko god "lajali" u ovoj stranci se ipak moraju povinovati Schmidtovim odlukama.

Umjesto toga, Kovačević je spomenuo jedan drugi problem.

- Zamislite samo kako bi reagovali iz američke ambasade, iz evropskih i svih drugih ambasada, kako bi reagovao i taj ilegalac iz Njemačke da su ovako neštto uradili delegati iz reda srpskog naroda. Oni svi odmah reaguju čak i kad samo spomenemo da ćemo, ili nećemo glasati za nešto, dodao je Kovačević.

Na kraju svog obraćanja spomenuo je i usvajanje rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a, ističući kako u BiH ne postoji saglasnost o njenom usvajanju i ponavljajući fraze koje proteklih dana "ispaljuje" njegov "gazda" Milorad Dodik.

(Oslobođenje)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...