DODIKOV SAVJETNIK POMIJEŠAO DRŽAVE: Napao BHRT i zaprijetio da će himnu Srbije slušati sve češće

Nakon prenosa teniskog meča, BHT nije emitovala dodjeljivanje olimpijskog zlata, nego je program nastavljenjem emitovanjem vijesti.

  • Politika

  • 04. Avg. 2024  

  • 5

"Činjenica da BHT nije emitovao dodjeljivanje zlatne medalje Novaku Đokoviću i intoniranje himne 'Bože pravde' je bruka i sramota, i još jedan direktan pokazatelj i dokaz da BHT nikako nije televizija svih u BiH, već isključivo samo jednog malog dijela Federacije BiH", izjavio je za Srnu delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević.

Kovačević je rekao "da ova bruka i sramota ide na njihov obraz, ali ništa ne može zaustaviti veliko slavlje svih građana RS-a, svih građana Srbije, i velike većine svijeta koja je danas svjedočila da je Novak Đoković najbolji sportista svih vremena ikada na svijetu."

"Očigledno je da na BHT nisu mogli podnijeti da čuju himnu 'Bože pravde', ali evo, da im, i mi iz Republike Srpske, obećamo da će u narednom periodu najljepšu himnu 'Bože pravde' slušati sve češće i češće", rekao je za Srnu Kovačević, koji je i glasnogovornik SNSD-a.

Najbolji srbijanski teniser Novak Đoković, podsjećamo, osvojio je zlato na Olimpijskim igrama u Parizu, savladavši u finalnom meču Španca Carlosa Alkaraza sa 2:0 u setovima (7:6, 7:6).

Olimpijsko zlato bilo je jedino odličje koje je nedostajalo Đokoviću, rekorderu po broju grand slem titula i po broju sedmica provedenih na prvom mjestu ATP liste.

Nakon prenosa teniskog meča, BHT nije emitovala dodjeljivanje olimpijskog zlata, nego je program nastavljenjem emitovanjem vijesti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...