ZMAJEVI IZGUBILI U NEWCASTLEU: Englezi uvjerljivim trijumfom nastavili pripreme za Euro

Imao je naš tim veliku podršku u Newcastleu, a nakon početnog ispitivanja snaga na prvu priliku čekali smo do devete minute. Tada je Palmer lijepo uposlio Watkinsa, ovaj se uspio osloboditi Katića i šutirati, ali je Vasilj odbranio njegov udarac.

  • Sport

  • 03. Jun. 2024  03. Jun. 2024

  • 0

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Engleske u prijateljskom susretu protiv selekcije Engleske rezultatom 3:0.

Imao je naš tim veliku podršku u Newcastleu, a nakon početnog ispitivanja snaga na prvu priliku čekali smo do devete minute. Tada je Palmer lijepo uposlio Watkinsa, ovaj se uspio osloboditi Katića i šutirati, ali je Vasilj odbranio njegov udarac.

Nakon toga Englezi su imali posjed, kružili oko našeg šesnaesterca, a jednu od rijetkih prilika za naš tim imao je Demirović koji je šutirao nakon ubačaja Hajradinovića.

Englezi su novu šansu imali u 28. minuti kada je Konsa nakon gužve šutirao iz blizine, ali je Vasilj još jednom intervenisao.

Do kraja susreta prijetio je i Hajradinović, a njegov udarac nakon kontakta sa Alexander-Arnoldon otišao pored stative.

Englezi dodali gas u drugom dijelu

Krenuo je tim Garetha Southgatea još agresivnije u drugom dijelu. Pravili su pritisak na zadnju liniju našeg tima, a u deset minuta drugog dijela izveli su čak šest kornera.

Do prednosti su stigli u 60. minuti. Tahirović je nakon jednog prekida povukao Guheija, a sudija Saggi nakon asistencije iz VAR sobe pokazao na bijelu tačku.

Siguran izvođač bio je Cole Palmer.

Pet minuta nakon prednosti Engleza našem golu prijetio je i Harry Kane, ali je Vasilj još jednom bio siguran.

Veliki broj izmjena umirio je tok susreta, a debi u našem timu upisali su i Denis Huseinbašić, Dženis Burnić i Tarik Muharemović.

U 81. minuti veliku šansu za Engleze imao je Maddison nakon lijepe lopte Grealisha, ali se ofanzivac Tottenhama spetljao i loptu poslao pored gola Nikole Vasilja.

Drugi gol za Englesku postigao je sjajni igrač Liverpoola Trent Alexander-Arnold. Nakon duge akcije Gordi Albiona lopta stiže do Trenta koji atraktivnim udarcem matira našeg Nikolu Vasilja.

Treći gol za Engleze postigao je Harry Kane u 89. minuti susreta i to nakon velike gužve u našem šesnaestercu.

Do kraja se rezultat nije mijenjao pa su Englezi upisali trijumf od tri gola razlike.

Iako je naš tim poražen treba istaći kako je ova ekipa predvođena Sergejom Barbarezom pokazao veliku borbu, želju i zalaganje, te da je pred ovim igračima svijetla budućnost.

Zmajevi će u nedjelju odigrati još jedan prijateljski susret, a ovoga puta snage ćemo odmjeriti sa selekcijom Italije.

(N1)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...