NELE KARAJLIĆ UZBURKAO DUHOVE: „Srbi su sve shvatili, ali nisu drugi narodi, suđenje Miloradu Dodiku je..."

- Više je onih zemalja koje nisu za rezoluciju, nego onih koji jesu. Rezolucija je pokazala promjenu, a to je da se Zapad bezveze upetljao u to pitanje, naveo je Karajlić.

  • Mini market

  • 05. Jun. 2024  

  • 5

Bivši Sarajlija Nenad Janković, alias Nele Karajlić, rekao je u emisiji "Srpska pred sudom" na RTRS-u da je sve što su radili u "Nadrealistima" ostalo aktuelno. 

- Ovo područje je postalo trusno. Kanjon Drine je postala linija na kojoj se reflektuje svaki važan događaj na planeti. Slična tačka našoj je Bliski Istok, rekao je Karajlić.

Tvrdi da je cilj Zapada da zatruje odnose u regionu.

- Često se silom pokušava uraditi nešto kako bi se stanje komplikovalo, kazao je Karajlić.

- Proces protiv Milorada Dodika pred Sudom BiH je cirkus, kazao je on.

- Cilj Zapada je da pojača animozitete ovdje. I zato se sudi predsjedniku Dodiku i zato se donijela rezolucija o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama. To sam odmah shvatio, naveo je Karajlić.

Ističe da Srbi po prvi put nisu zatečeni.

- Srbi su sve shvatili, ali nisu drugi narodi. Ali što prije shvate, biće bolje - naveo je Karajlić, te dodao da su "rezultati glasanja o rezoluciji o Srebrenici poraz Zapada".

- Više je onih zemalja koje nisu za rezoluciju, nego onih koji jesu. Rezolucija je pokazala promjenu, a to je da se Zapad bezveze upetljao u to pitanje, naveo je Karajlić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...