"ŠUTIRALI SU GA U GLAVU, SCENA JE BILA STRAVIČNA": Detalji jezivog zločina ispred dječije igraonice u Austriji, i ubice i žrtve su iz Srbije i dobro su se poznavali

Proslava dječijeg rođendana u igraonici pretvorila se u horor.

  • Hronika

  • 15. Jun. 2024  

  • 1

Proslava dječijeg rođendana u igraonici u mjestu Vösendorf u Donjoj Austriji pretvorila se u horor. Zlatomir J. (66) i njegov sin Zlatan J. (29), otac i sin, brutalno su napadnuti kada su izašli sa proslave. Zlatomir je preminuo u bolnici, a trojica napadača su pobjegli. Austrijski mediji otkrivaju kako je sve počelo i kakve su veze između napadača i žrtava. 

Kako piše Heute.at  Zlatomira J. (66) i njegovog sina Zlatana u zasjedi su sačekala trojica napadača – također otac i sin, a sa njima je bio i nećak glavnoosumnjičenog.

Saša K, Milovan J, i Saša J. brutalno su napali i počeli da ih tuku. Kako prenose austrijski mediji, scena je bila stravična.

Zlatomir se srušio krvav na asfalt, a njegov sin Zlatan počeo je da mu pomaže. Međutim, iako je čovjek već bio na zemlji, a Zlatan mu pružao prvu pomoć i pokušavao da ga povrati, oni su nastavili da ih šutiraju i udaraju.

„Namjerno su pokušavali da ih ubiju snažnim udarcima, šutirali su ga u glavu i gornji dio tijela“, rekli su za Heute.at izvori iz policije.

alt

Zlatomir je sa teškim povredama opasnim po život primljen u bolnicu i uveden je u vještačku komu, ali je ubrzo preminuo uslijed teških povreda.

Svi se znali od ranije, svađa počela na rođendanu

Kako piše austijski meidji, napadači i žrtve su se znali odranije. Svađa je počela još na proslavi rođendana, ali se sve završilo na riječima i trojica napadača su napustila proslavu. Niko nije znao da su postavili zasjedu za žrtve. Mogući razlog za napad je što se Zlatan, sin preminulog Zlatomira, ranije zabavljao sa kćerkom glavnog osumnjičenog za napad. Da li je to bio motiv za napad, ostaje da se vidi.

U međuvremenu su trojica osumnjičenih pobjegli iz Austrije, koja je za njima raspisala potejrnicu.

Prema pojedinim informacijama, do kojih je došla austrijska policija, trojica osumnjičenih viđena su u Beogradu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...