DALIĆ U PROBLEMIMA: Legendarni Albanac otkrio slabu tačku Hrvatske, Livnjak donio tešku odluku…

Dalić je najavio ozbiljne promjene u sastavu za meč sa Albanijom, a već je donio tešku odluku te odlučio ko će ispasti iz početne postave.

  • Sport

  • 19. Jun. 2024  

  • 0

Reprezentacija Hrvatske danas od 15 sati u Hamburgu igra drugu utakmicu na Europskom prvenstvu. Protivnik će joj biti Albanija. Tim Zlatka Dalića u tom susretu mora tražiti pobjedu jer bi svaki drugi rezultat bio težak udarac u borbi za osminu finala nakon što je u prvom kolu Španjolska savladala Hrvatsku s čak 3:0.

Albanija je u prvom kolu izgubila od Italije 2:1, ali je momčad koju vodi bivši igrač Barcelone i Arsenala Sylvinho ostavila dobar dojam protiv favorita. U razgovoru za News24, albanska nogometna legenda i bivši reprezentativac Mirel Josa je pričao o utakmici s Hrvatskom. Na pitanje o problemima u albanskoj reprezentaciji, poručio je da su najveći problemi s Armandom Brojom, napadačem Chelsea. Na pitanje o hrvatskoj slabosti, odmah je odgovorio: "Veznjak je slaba tačka Hrvatske. To je Brozović"!

LIVNJAK ODREDIO SASTAV

Dalić je najavio ozbiljne promjene u sastavu za meč sa Albanijom, a već je donio tešku odluku te odlučio ko će ispasti iz početne postave.

Posljednjih dana na žestokom udaru kritika bio je Marcelo Brozović kojim je nestalo prepoznatljive brzine i agresivnosti odlaskom u Saudijsku Arabiju, ali će protiv Albanaca svejedno biti starter.

Ipak, na kraju Brozović zbog slabe forme i Petković zbog kršenja hijerarhije nisu bili ti koji su platili ceh pošto su druga dva igrača izgubili mjesto u startnoj postavi za susret s Albanijom.

Tako će ceh platiti Ante Budimir koji je sa Osasunom odigrao sezonu života te Marin Pongračić koji je tokom cijele takmičarske godine bio odličan u odbrani u dresu Leccea.

Kako sada stvari stoje njih dvojica će na klupu, dok će u početnu postavu Petković u napad te Ivan Perišić u odbranu i to na poziciji lijevog beka umjesto Joška Gvardiola koji seli na štopera.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...