DALIĆU PUN KOFER: "Previše je negative, imamo tri medalje i ne vrijedimo. Zaslužujemo veći respekt!"

Vatreni su danas odradili posljednji trening uoči utakmice u Neuruppinu te u poslijepodnevnim satima stigli u Hamburg. Novinarima se ususret važnog dvoboja obratio selektor Zlatko Dalić:

  • Sport

  • 18. Jun. 2024  

  • 0

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra će od 15 sati u Hamburgu odmjeriti snage s reprezentacijom Albanije, a ova je utakmica od velike važnosti za obje reprezentacije s obzirom da su poražene u prvim utakmicama.

Vatreni su danas odradili posljednji trening uoči utakmice u Neuruppinu te u poslijepodnevnim satima stigli u Hamburg. Novinarima se ususret važnog dvoboja obratio selektor Zlatko Dalić:

Kakva su očekivanja?

“Veseli me da nismo obeshrabljeni ovim porazom od Španjolske. Atmosfera je dobra, dečki su svjesni da moramo biti bolji nego u prvoj utakmici. Pripremili smo se, odradili smo sve što treba i žao mi je da je Nikola Vlašić otpao. Drugi su svi zdravi i spremni za utakmicu te jedva čekamo da počne.”, rekao je Dalić

Hoće li biti promjena u sastavu i kakva će biti igra u odnosu na Španiju?

“Albanija sigurno nije protivnik kvalitete kao Španjolska, ali zaslužuje veliki respekt. Oni će biti jako motivirani i jako organizirani, a mi moramo biti strpljivi. Nama je glavni cilj pobijediti, bit ćemo ofenzivniji iako je statistika protiv Španjolske pokazala da smo imali veći posjed lopte i više udaraca, ali to nismo iskoristili. Bit će nekih promjena u sastavu, ali o tome ćemo još odlučiti. Svi koji će početi znaju koji nam je cilj.”, tvrdi selektor Hrvatske.

Osjećate li nakon prve utakmice kod svojih igrača želju da se dokažu jer je dosta komentatora otpisalo vašu momčad?

“Sigurno da nije bilo lijepo izgubiti prvu utakmicu i da osjećaj nije bio dobar. Nas nikad nisu pratili na najbolji mogući način, uvijek smo mi bili ti koje se stavljalo na začelje i nije se u nas vjerovalo, a mi smo u šest godina osvojili tri medalje. Ne znam ko je to uz Francusku napravio i ja uvijek kažem da Hrvatska zaslužuje puno veći respekt. Mi imamo tri medalje, a Engleska jednu u 58 godina. Oni su zlatni, a mi ne vrijedimo. Mi smo mali, ali smo hrabri i borbeni, a dokaz je 100.000 Hrvata u Berlinu. Naši rezultati pokazuju da smo bolji nego što nas se doživljava.”, rekao je Dalić pa nastavio:

“Znam da je nakon poraza od Španjolske dosta negative, ali nadam se da ćemo dati sve od sebe da opet budemo pravi i kakvi možemo biti. Hrvatska vrijedi i Hrvatska je puno bolja nego što se o njoj govori.”

Šta će biti ključno?

“Strpljenje. Ne smijemo gubiti glavu, moramo biti živi do kraja. Naravno da bi bilo lijepo da utakmicu otvorimo na najbolji način, ali nijednog trenutka ne smijemo gubiti glavu, srljati i igrati na silu. Moramo doći do toga svojom kvalitetom i igrom. Idemo po tri boda, ali nama igra i bod zbog zadnje utakmice.”, rekao je Dalić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...