NAKON NEVREMENA U DOBOJ ISTOKU PROGLAŠENO STANJE PRIRODNE NESREĆE: Oštećeno 12 solarnih elektrana, štete na stotine hiljada maraka

Iste večeri je održana sjednica općinskog štaba CZ i donesena odluka o proglašenju stanja prirodne nesreće.

  • Društvo

  • 23. Jun. 2024  

  • 0

Veliko nevrijeme praćeno vjetrom, kišom i gradom veličine jabuke i šake, koje je u subotu oko 17 sati zahvatilo dijelove općine Doboj Istok, posebno naselja Klokotnica i Brijesnica, pričinilo je ogromne štete. Iste večeri je održana sjednica općinskog štaba CZ i donesena odluka o proglašenju stanja prirodne nesreće.

"Nevrijeme je na našoj općini pričinilo ogromne štete. Led veličine jabuke je na mnogim kućama, zgradama, Domu zdravlja, školama, fabrikama, razbijao crijep i sada je najpreče da se objekti prepokriju kako zbog najavljenih padavina voda ne bi prodrla u prostorije i naniela još veću štetu. Sada nam je crijep najtraženija roba. Molimo građane da ne zloupotrebljavaju društvene mreže i da među stanovništvom ne šire paniku", izjavio je načelnik Doboj Istoka Kemal Bratić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...