TEŠKE MAŠINE NA TERENU: Još brže do granice, cesta bi trebala biti otvorena do kraja...

Olakšice neće osjetiti samo građani. Bez modernih puteva nema ni privrednog razvoja.

  • Ekonomija

  • 24. Jun. 2024  

  • 0

Izgradnja autoputa Bijeljina - Rača je najveći projekat koji finasiraju Vlada Srbije i vlada bh. entiteta Republika Sroska, a benefite od ovog projekta imat će ne samo građani i privrednici Semberije i Majevice, već i cijele BiH.

Na mapi je nekoliko modernih saobraćajnica, a dionica autoputa Rača - Bijeljina, sastavni je dio budućih autoputeva Banjaluka - Bijeljina - Beograd. Dionicu dugu 20 kilometara finansiraju vlade RS i Srbije.

- Do sada smo najveći dio sredstava investirali mi iz Autoputeva Srpske i Vlada Republike Srpske. Naravno, i Srbija je uložila oko 10 miliona eura, a očekujemo još jednu donaciju od 10 miliona eura za izgradnju ove dionice - rekao je Nedeljko Ćorić, direktor Autoputeva Republike Srpske.

U toku su pregovori sa bankom, za finansiranje dionice od Bijeljine do Brčkog. Na dionici Brčko - Vukosavlje u toku su  pripremni radovi. 

Olakšice neće osjetiti samo građani. Bez modernih puteva nema ni privrednog razvoja.

Otvaranje ceste od Bijeljine do Rače očekuje se do kraja iduće godine.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...