DRAŠKOVIĆ KUPIO KARTU U JEDNOM SMJERU: Poznati biznismen napustio čuvenu kompaniju u BiH

Konsolidovao je, kako se navodi u saopštenju, sva svoja preduzeća u Hercegovini, izuzev IAT-a čija se likvidacija očekuje sredinom sljedeće godine.

  • Ekonomija

  • 06. Sep. 2024  

  • 0

Poznati biznismen Rodoljub Drašković završio je jučer stečaj u kompaniji “Swisslion” d.o.o. prehrambena industrija Trebinje pred stečajnim sudom.

Konsolidovao je, kako se navodi u saopštenju, sva svoja preduzeća u Hercegovini, izuzev IAT-a čija se likvidacija očekuje sredinom sljedeće godine.

Dodaje se da Drašković odustaje od svih daljih investicija u Hercegovini i predaje Gradu Trebinju svoju zadužbinu “Hram nauke i umjetnosti”, koju “nije završio i nema namjeru da je završi”.

– Spakovao je svoje kofere i svojim helikopterom napustio Hercegovinu sa namjerom da se u nju više nikada poslovno ne vrati – zaključuje se u saopštenju koje prenosi portal BiznisInfo.

Podsjetimo, Drašković je i vlasnik poznatog kompleksa Grad Sunca.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...