PREDIZBORNI SPOT "SNAGE NARODA": CIK će pokrenuti istragu protiv stranke Rame Isaka

Stranka Snaga naroda, osnovana u julu prošle godine u Zenici, objavila je spot koji nosi ime identično partiji.

  • Politika

  • 24. Jun. 2024  

  • 0

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK BiH) će pokrenuti postupak po službenoj dužnosti protiv stranke Snaga naroda zbog istoimene pjesme objavljene u nedelju, 23. juna, nezvanično saznaje Klix.ba.

Stranka Snaga naroda, osnovana u julu prošle godine u Zenici, objavila je spot koji nosi ime identično partiji.

U spotu se pojavljuje predsjednik stranke Ramo Isak, poslanik u Parlamentu Federacije BiH Arnel Isak i direktor Kazneno-popravnog zavoda Zenica Rusmir Isak, kao i Naser Orić i Sefer Halilović.

Ako CIK u svojoj istrazi dokaže da je Snaga naroda kršila Pravilnik o medijskom predstavljanju i javnom oglašavanju političkih subjekata u izbornom periodu, stranku će čekati novčana kazna.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...