TRAGEDIJA U ŠTUTGARTU: Njemački policajac poginuo obezbjeđujući kolonu Orbana

Od siline udarca, policijski motocikl je odbačen na službeno vozilo 27-godišnjeg policajca koji je teško povređen.

  • Hronika

  • 24. Jun. 2024  

  • 0

Jedan njemački policajac je poginuo danas nakon što se pratnja mađarskog predsjednika Viktora Orbana sudarila sa dva policijska motocikla i automobilom, a drugi je teško povređen.

Nesreća se dogodila oko 11.15 sati na Albplacu u okrugu Degerloh u Štutgartu dok je mađarski lider bio u auto-koloni koja se kretala prema aerodromu, kada je žena (69) za upravljačem vozila BMV, previdjela da je policija već zatvorila raskrsnicu zbog prolaska Orbanovog konvoja, prenosi njemački Fokus.

Ona je skrenula lijevo u Lofelštrase na raskrsnici Rubensštrase i udarila u motocikl 61-godišnjeg policajca.

Od siline udarca, policijski motocikl je odbačen na službeno vozilo 27-godišnjeg policajca koji je teško povređen.

Uprkos svim naporima hitne pomoći, 61-godišnji policajac je preminuo u bolnici od zadobijenih povreda.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...