HEROJSKI POTEZ NAVIJAČA DANSKE: Pronašli mladića bez znakova života, uspjeli da ga ožive na ulici

„Danski dinamit“ će večeras odmjeriti snage sa Srbijom u okviru 3. kola C grupe Evropskog prvenstva, a pred meč u Minhenu (21.00) dogodila se prava drama.

  • Šareni svijet

  • 25. Jun. 2024  

  • 0

Iako će do krunisanja šampiona Evrope fudbalski svijet morati da sačeka još dvadesetak dana, titula heroja EURO 2024 sasvim zasluženo bi mogla da ode u ruke dvojice navijača reprezentacije Danske.

„Danski dinamit“ će večeras odmjeriti snage sa Srbijom u okviru 3. kola C grupe Evropskog prvenstva, a pred meč u Minhenu (21.00) dogodila se prava drama.

Oko deset sati u ponedjeljak uveče, dvojica navijača Danske krenuli su u šetnju po Minhenu, kada su na ulici vidjeli iznenađujući prizor.

„Moj prijatelj i ja smo pod jakim uticajem od juče… Razgovarali smo sa svojim najbližima, poslije ovoga meč izgleda nebitno. Zapravo, samo želimo da odemo kući“, rekao je Kent Hejgard Jansen, jedan od dvojice navijača koji su napravili herojski podvig.

Šta se zapravo dogodilo?

„Stigli smo do jedne raskrsnice kada smo sa lijeve strane vidjeli mladog čoveka preko kog se nalazio bicikl. Rekao sam da mi to izgleda čudno, pa smo mu prišli“, otkrio je Kent, koji je dodao da je mladi Nijemac bio „hladan i plav“:

„Instinktivno sam počeo da ga udaram po srcu, a prijatelj mu je davao vještačko disanje. Pluća su se punila kao prazan balon. Ponovo sam ga udario i dali smo mu CPR, a onda je počeo da diše pomalo. Bio je veoma zbunjen kada se osvijestio, rekao nam je da se zove Jonas“, otkrio je detalje drame ovaj navijač Danske, koji je dodao da bi samo želio da sazna da li je mladić dobro.

Sreća u nesreći bilo je njegovo doduše površno znanje njemačkog jezika – ali dovoljno da slučajnu prolaznicu zamoli da pozove hitnu pomoć, koja je ubrzo došla na lice mjesta.

Istraga ovog nemilog događaja je u toku, a zasad nema informacija o stanju nesretnog mladića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...