DODIKOV KUM NE MOŽE PRODATI NEKRETNINU: UIO BiH po drugi put odbila Radišićevu ponudu za zgradu u Banja Luci

.Radišić je početkom ove godine dostavio dvije ponude

  • Ekonomija

  • 25. Jun. 2024  25. Jun. 2024

  • 0

Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH po drugi put je morala da odbije ponudu Mileta Radišića i njegove kompanije Grand Trade za kupovinu objekta u Banjaluci zbog nedostatka novca, saznaje portal CAPITAL.

Radišić je početkom ove godine dostavio dvije ponude. Prvom je Upravi ponuđen objekat od 12.280 kvadrata za 71,1 milion KM bez parkinga, dok je druga ponuda sa parkingom bila 98,6 miliona KM.

“Međutim, imajući u vidu da je u budžetu UIO za nabavku pomenutog objekta u Banjaluci raspoloživ iznos od 67.500.000 sa PDV-om, komisija je dala prijedlog da se zbog nedovoljnog iznosa sredstava za realizaciju predmetnog javnog oglasa, isti poništi u cijelosti, pa je u skladu s tim donesena i odluka o poništenju oglasa“, kazali su u UIO BiH.

Dodali su i da je ponuda ispunjavala sve tražene uslove.

UIO je konkursom tražila objekat za glavnu kancelariju i regionalni centar površine 16.000 kvadrata, od čega minimalno 10.000 metara treba da bude kancelarijskog prostora, 2.000 kvadrata višenamjenskog i minimalno 4.000 kvadrata parkinga.

Kriterijum za dodjelu ugovora je ekonomski najpovoljnija ponuda, odnosno zbir cijene i kvaliteta gradnje.

Podsjećamo, UIO BiH godinama unazad pokušava da riješi smještaj za svoje zaposlene u Banjaluci koji su raspoređeni na nekoliko lokacija u gradu.

Od 2014. do kraja 2018. godine raspisana su tri javna javna oglasa za kupovinu poslovnog objekta, ali ponuda nije bilo sve do kraja 2020. godine kada se sa ponudom pojavio Radišić, odnosno njegov Grand Trade.

On je tada za 17.020 kvadrata poslovnog prostora tražio 84.249.000 KM bez PDV-a, odnosno 4.950 KM po kvadratnom metru. Sa PDV-om objekat je trebalo da košta 98,5 miliona KM.

UIO je i tada bila zainteresovana za kupovinu, ali nije imala dovoljno novca. Kako ga nisu uspjeli obezbijediti, ponuda je na kraju 2021. godine propala.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...