SULJAGIĆ POJASNIO SITUACIJU: "Nije tačno da nema novca za komemoraciju, samo se ne isplaćuje općini koju vode negatori genocida"

“Nikad nije nedostajalo. I ne fali ni sada", rekao je Suljagić

  • Politika

  • 25. Jun. 2024  25. Jun. 2024

  • 0

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić osvrnuo se na društvenim mrežama na izjave dojučerašnjeg predsjednika Upravnog odbora Memorijalnog centra Hamdije Fejzića.

On je poručio da nije tačno da nema novca za komemoraciju, prenosi FACE televizija.

“Nikad nije nedostajalo. I ne fali ni sada. Novac za komemoraciju je dosad sakupljan na i isplaćivan sa računa Općine Srebrenica na način koji je često bio netransparentan. Vlada Federacije BiH prestala je naprosto da isplaćuje novac općini kojom upravljaju notorni negatori genocida. Nama u Memorijalnom centru Srebrenica nikad nije nedostajalo podrške Vlade FBiH. Moralne, materijalne, finansijske. Štaviše imamo uvjeravanja da će nam na raspolaganje staviti fond od najmanje 500.000 KM u svrhe priprema i aktivnosti vezanih za obilježavanje 30. godišnjice genocida” – napisao je Suljagić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...