OD EUFORIJE DO OČAJA: Dodikov savjetnik Milan Tegetija razočaran ispadanjem Srbije s Eura – „Više i ne zaslužujemo…“

Srbija završila takmičenje posljednja u grupi sa dva boda.

  • Društvo

  • 26. Jun. 2024  

  • 2

U utakmicama posljednjeg kola u Grupi C koje su odigrane u Njemačkoj prolaz u osminu finala EURO 2024 izborile su selekcije Engleske i Danske, dok je treća u grupi reprezentacija Slovenije.

Na stadionu u Munchenu reprezentacija Srbije pokušala je u duelu protiv Danske pobjedom osigurati prolazak u sljedeću fazu takmičenja, ali je utakmica završila rezultatom 0:0.

U drugom meču Grupe C koji je odigran na stadionu u Koelnu reprezentacije Engleske i Slovenije također su odigrale neriješeno 0:0.

Prvo mjesto u grupi je osvojila selekcija Engleske s pet bodova, druga je Danska, koja ima tri boda, kao i treća reprezentacija Slovenije, dok je Srbija završila takmičenje posljednja u grupi sa dva boda.

Sve je na društvenim mrežama komentirao savjetnik predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika, Milan Tegeltija, koji je na početku prvenstva euforično najavljivao velike rezultate Piksijevih "Orlova".

-To bi bilo to, više ne zaslužujemo!

Treba sebi priznati, mi smo vrlo osrednja i, vrlo prosječna fudbalska nacija i naš domet je da se plasiramo na evropska i svjetska prvenstva , budemo tu prisutni i završimo takmičenje u grupi, ako nas nekad slučajno neka velika sreća ne pogleda. To ni Gvardiola ne može promjeniti, poručio je Tegeltija.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...